Welcome

Welkom op mijn blog

zondag 29 januari 2012

Wat hebben wij in mei 2011 allemaal beleefd?

Ook de maand mei was weer vol met allerlei activiteiten, maar helaas heb ik niet overal foto's van. Het was ook weer een erg warme maand en op een zaterdag kwam een ponyclub uit Gelderland bij ons op bezoek. Eerst werd een een mooie bosrit gemaakt, waarna er spelletjes werden gespeeld. Linde en Duco bleken echt talent te hebben voor ponyvoetbal! Ook was het moederdag, ik ben gezellig met Veerle en Linde naar oma Wies geweest en later die week naar oma Carolien, maar zelf werd ik natuurlijk ook op bed verrast met allerlei leuke knutsels en cadeautjes.
Het volgende weekend kwamen de kinderen van mijn zus, Kevin en Eline, gezellig logeren. Ze hebben ook paardgereden en heerlijk buiten gespeeld, o.a. op de trampoline.
In mei is ook altijd de jaarlijkse sportdag op school, waar Jos klaar stond met een sjoelbakparcours en de kinderen na afloop genoten van een lekker ijsje.
Ook een speciaal moment was de promotie van mijn oud-collega Pieter. De dag was echt een kroon op jarenlang hard werk en ik was heel blij voor hem. De maand eindigde met een ponyconcours, waar Linde samen met Kim, Bart en Daan kampioen werd met Viertalrijden. De combinatie van de oranje strik en de blauwe shirtjes, maakten dat ik voor dit papier van Déjà Views koos, dat ik al enkele jaren had liggen.

The year 2011 - May
In the month of May we had a tournament of the pony club and Linde and her friends won the first prize when they did a contest with four horses. Due to the orange ribbon and the blue shirts on the photos, I decided to use this line of Déjà Views which I already had for a while.
You can find the sketch of this month here.



Gebruikt materiaal / Used materials:
Déjà Views - Fresh Print: Flower Medley, Garden Stripes, Green Cardstock, Lint Crispy Oranje, Martha Stewart Doily Lace Punch, Cricut George and Basic Shapes.

donderdag 12 januari 2012

Please do not disturb of Welcome in my room!

De 21e challenge bij de Scrapheap is het maken van een deurhanger. Een superleuk idee van Maja Sestig, lid van het DT team van de Scrapheap. Ik had meteen het idee om voor Veerle´s slaapkamer die helemaal in Pipstijl is een deurhanger te maken. Daarbij heb ik het papier gebruikt dat ik al voor andere dingen heb gebruikt in haar kamer. Resultaat is deze fleurige hanger.

Please do not disturb or Welcom in my room!
The 21st challenge of the Scrapheap is making a door hanger. A great idea of Maja Sestig. Last year we turned Veerle's bedroom into Pipstyle, so I decided to make a door hanger in this romantic style as well.


Gebruikt materiaal / Used materials:
Marianne Design Pretty Papers Bloc "Indian Summer", Ribbon, Lace, Metal Roses, Rhinestones, American Craft Thickers - Puffy Letter Stickers - Heart, Cosmo Cricket Tiny Type Pink, Stickles Fruit Punch.

zondag 8 januari 2012

Wat hebben wij in april 2011 allemaal beleefd?

De maand april was heel erg gezellig. De spread hiervan heb ik al een hele tijd af en is helemaal in Scrapheapkleuren. In die maand was namelijk weer een supergezellig Scrapheapweekend met heerlijk weer en de mooie groene schorten die we eerder al hadden gekregen. Dus een aantal foto's van mijn lieve scrapvriendinnen konden op dit overzicht niet ontbreken. In dat weekend gingen Jos, Veerle, Linde op het karretje met Duco ervoor een mooie tocht maken.
Half april werd ik op mijn werk verrast met een hele mooi bos roze bloemen met een heel lief kaartje eraan om me te bedanken.
April was ook de maand van Pasen en de Paasbuitenrit van de ponyclub. Het was wederom prachtig weer en Veerle en ik zaten ergens in een bosje met Ans te wachten op de groep. We hadden overal in het bos zakken met paaseieren verstopt en natuurlijk hadden we een lekker plakje cake met wat te drinken voor de groep ruiters en hun begeleiders.
Op eerste Paasdag gingen we gezellig naar oma Carolien op tweede Paasdag kwamen oma Wies en tante Rianne op bezoek en genieten we samen van een heerlijke Paasbrunch met door Veerle zelfgemaakte smoothies. Deze maand had voor Lars een mijlpaal in petto want hij had z'n eerste autorijles. Als afsluiting was er de Koninginnemarkt in het dorp waar ik met Jose, Angela en Monique op een terrasje bij de Brouwer dook, terwijl Veerle en Linde met houtskool nagetekend werden door een kunstenaar.
Het papier was nog een restant van Cobi's Sweet Sixteen Box.

The year 2011 - April
That month I went to the Scrapheapweekend and it was great to see all my friends again and spend a whole weekend long scrapping, chatting and laughing together. As the Scrapheap colors are pink and green and we all got a green apron with flowers this paper line of My Mind's Eye - Quite Contrary - Mary Mary suited perfectly.
You can find the sketch of this month here.




Gebruikt materiaal / Used materials:
My Mind's Eye - Quite Contrary - Mary Mary: Beautiful, Best of Friends, Sweet Pie, Fuchsia Pink, Green and White Cardstock, Ribbon, Flowers / Roses, DMC Yarn Green, Rhinestones, Thickers American Crafts Pink, Flower Punch.

Kerstboom Els Holtz à la Anja

Begin december heb ik bij de Scrapheap de workshop gevolgd van Els waarbij ik de CD's heb gescrapt, gebaseerd op de workshops van Tim Holtz. Er kwamen erg veel stempel- en embossingtechnieken voorbij en eigenlijk waren de cd papiertjes op 1 na allemaal wit. Het was enorm hard werken, maar de basis was gelegd en in de Kerstvakantie heb ik de CD's afgemaakt en ook de kerstboom geverfd en beplakt.
Tim schijnt een voorliefde te hebben voor huilende, zeg maar gerust blèrende, kinderen bij de Kerstman op schoot. Maar, ik had nog zulke zoete van toen Veerle en Linde nog klein waren, dus bij sommige CD's heb ik deze toch maar gebruikt. Ik wil eind dit jaar nog wat meer CD's gaan maken voor de achterkant, ook met kerstfoto's die we de afgelopen jaren hebben gemaakt.
Dit zijn foto's van mijn meiden van een aantal jaren geleden die ik op 2 CD's heb verwerkt:

Christmas Tree - Tim Holtz and Els Tange à la Anja
Els Tange has followed several courses by Tim Holtz himself, so she really has great knowledge of his techniques and materials. In the beginning of December 2011 I have done a workshop Els gave, creating Tim Holtz CDs. Tim seems to have a preference for photos of crying babies on Santa's lap, but I prefer the cute photos of Veerle and Linde that we made when they were little:


En dit is de kerstboom / And, this is the Christmas Tree:
,
Gebruikt materiaal / Used materials:
Echo Park Times and Seasons: Swanky Floral, Astoria, Fancy Free, Yesterday's News for Christmas Tree, Tim Holtz materials.